Špaček obecný je o něco menší než kos. Dorůstá délky 19–22 cm, v rozpětí křídel měří 37–42 cm a váží 60–90 g. Ve svatebním šatě je černý s kovově zeleným a fialovým leskem, v prostém šatě má peří hustě bíle tečkované s bělavým zbarvením na bradě. Zobák je v létě žlutý a v zimě tmavý, nohy hnědorůžové. Létá přímo a rychle, v letu má typickou siluetu se špičatými křídly a krátkým ocasem.

Napsat komentář

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. V souladu s nařízením Evropské komise GDPR. Veškeré informace: čs návštěvy, doba strávená na stránkách, informace o monitoru. Tyto informace sbíráme pomocí nástrojů Google Analitics. Tyto informace jsou anonymní a slouží výhradně k optimalizaci a přizpůsobení webových stránek pro uživatele. Informace odeslané pomocí kontaktního formuláře, jméno a příjmení, adresa, telefona a e-mail slouží výhradně k zajištění smluvního vztahu, servisním úkonům (přípravy zakázky, koordinace příprav, informování o změnách). Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close